Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bárbara Mori

Bárbara Mori

 

Bárbara Mori

Uruguayi-japán és mexikói származású. Apai nagyapja után japán. Van két testvére, Kenya Mori, aki szintén színésznõ, és Kintaró Mori. Szülei Yuyi Mori és Rosario Ochoa elváltak, amikor Bárbara három éves volt. Mexikó és Uruguay között töltötte fiatal éveit, majd 12 éves korában letelepedtek Mexikóvárosban.

Szakmáját modellként kezdte 17 évesen, amikor is egy nap pincérnõi munkája közben felkérte õt Marcos Toledo divattervezõ, hogy dolgozzon modellként.

19 évesen találkozott Sergio Mayer színésszel. 1998-ban született egy közös fiúgyermekük, aki a Sergio nevet kapta édesapja után. Ugyanebben az évben Bárbara Mori megkapta elsõ vezetõ szerepét, mint Azul az Azul Tequila címû sorozatban. Filmbeli partnerét Mauricio Ochmann játszotta.
Egy évvel késõbb készült el új sorozata a Me muero por tí, amit Miamiban forgattak és a perui Christian Meier színész volt a partnere.

2000-ben megkapta elsõ filmszerepét a mexikói vígjátékban, az Inspiracionban.
2005-ben fõszerepet játszott a La mujer de mi Hermano címû filmben, mint Zoe, és a férjét szintén Christian Meier alakította.

Sergio Mayer-rel való szakítása után randevúzni kezdett Manolo Cardona-val.

2007-ben méhnyakrákot diagnosztizáltak nála, és mivel viszonylag korán felismerték az orvosok, rögtön meg is műtötték. A műtét sikeres volt. Bárbara viszont azóta is eljár kontrollvizsgálatokra.

Érdekességek:

Kedvenc színészei: Meryl Streep, Sandra Bullock és Sean Penn.
Szeret internetezni, sokszor ír bejegyzést a Twitteren a rajongóinak.
Szerepet vállalt az UniGlobe Entertainment dokumentumfilmjében, amelyben híres emberek, színészek beszéltek betegségükről és gyógyulásukról.
Több tetoválása is van, például egy hindi szó a karján, egy kígyó a bal lába körül, és négy csillag a vállán + a hátán japán írásjegyekkel a vezetékneve japán jelentése, ami nem más mint: "erdő".
Kopaszra vágatta a haját egy szerep kedvéért, a „Lényegtelen dolgok” című filmjében egy rákos nőt játszott.

Egy interjúja során egyszer ezt nyilatkozta magáról:

-Hogy látod te Bárbara Mori Ochoát?
Bárbara: Nagyon szerelmes természet vagyok, könnyen szerelembe esek, és nagyon könnyen el is múlik nálam ez az érzés. Talán az önfejűségem miatt van. De boldog vagyok, szerelmes a szerelembe, a fiamba, a munkámba, az életembe.