Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hilary Duff

 

 

Hilary Duff

Duff Hilary - Photo - Hilary Duff

 

Teljes név: Hilary Erhard Duff
Becenév: Juici, Hil , Hilli, Hils
Született:1987. szeptember 28.

 

 

Ennyi idős most: 18
Születési hely: Texas Houston

 

 

Csillagjegy: mérleg

 

 

Testvére:Haylie Duff (+2)

 

 

Anyja neve: Susan Duff (50)
Apja neve: Bob Duff (57)

 

 

Legjobb barátnő:Taylor Hoover

 

 

Magasság : 164 cm

 

 

Szeme színe: zöld
Haja színe: barna

 

 

Pasi: Joel Madden (Good Charlotte)

 

 

Példakép: Haylie Duff

 

 

 

 

 

Életrajza

 

 

 

 

 

 

 

Hilary Duff 1987. szeptember 28-án Texasban született. A családja a médiában dolgozott. Anyja producer, nővére zenész volt. Hatévesen, egy balett-turné alatt határozta el, hogy színésznő szeretne lenni.

 

Reklámszereplések, és hosszú, kemény munka után, megkapta első szerepét az Amazonok a vadnyugaton (True women) című tévéfilmben. Ez nagy elismerést jelentett egy tízéves kislánynak. Senki sem gondolta, hogy meddig viszi még az életben.

Avatar

 

 A siker gyorsan jött Hilarynek. Az 1998-as Casper és Wendy találkozása (Casper meets Wendy) után, szerepet kapott a The soul collector-ban, és megkapta A Young Artist Award (fiatal színészek díjátadója) Supporting Young Actress (fiatal mellékszereplő) díját. De az igazi fordulat a karrierjében a -Disney Channel új showjának- a Lizzie McGuire főszerepe volt.

 

 Mindent összevetve, a Lizzie McGuire emelte Hilt az elismert színészek sorába.  Ez a sorozat lett a  Disney Channel legnézetebb showja, és számos csúcsot megdöntött. (Egy nagysikerű film is megjelent belőle 2003-ban) A produkció sikert, szerencsét és –ami még fontosabb- lehetőséget adott egy másik hobbija űzéséhez: az énekléshez.

 

 

 

Hilary közreműködött a Lizzie McGuire  filmzenei cédéjében egy dal (I can1t wait) erejéig. Nem meglepő, hogy sláger lett… A karácsonyi Santa Claus Lane album után befejezte – a hőn áhított debütáló albumának- a Metamorphosisnak a  stúdiómunkálatait.