Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Phoebe Tonkin

Phoebe Tonkin


Születési név: Phoebe Jane Tonkin
Becenév: Phoe
Születési idő: 1989. október 17.
Születési hely: Sydney, New South Wales, Ausztrália
Foglalkozás: színésznő, modell
Csillagjegy: mérleg
Magasság: 178 cm
Szemeszín: zöld
Hajszín: barna

Életrajz:
Phoebe Tonkin ausztrál színésznő és modell 1989. október 17.-én született. Jelenleg Cleo Sertori-t játsza a H2O Just Add Water (H2O: Sellőmesék) c. sorozatban.

Phoebe Sydney-ben, New South Wales-ben született. 4 éves korától különféle táncokat tanult köztük a klasszikus balettet, csípőszökellő táncot, kortárs táncot. A Young People-nél különféle kurzosokat végzett 12 évesen a Whart Theatre-n. A kurzosok ATYP-nál tartalmazták Shakespeare-t, Script Stage-t, Clowning Around-ot és Musical Theatre-t. A Queenwood School-ban, ahova csak lányok jártak, Phoebe privát színi osztályokon vett részt. Minden évben jelen volt az iskolai Shakespeare fesztiválon, amit az tetőzött, hogy ő nyerte a 2005-ös államdöntőt a Midsummer Nights Dream-ben. 16 évesen az első megjelenése a TV-ben a H2O: Just Add Water-ben (H2O Sellőmesék) volt, ahol ő a legfiatalabb. Ezt a szerepet megnyerni egy valóra vált álom volt számára. A sorozat vetítése előtt, nem igazán ment neki az úszás. Így a forgatás előtt vett néhány leckét.

Nemcsak színészkedik hanem a modellkedés is érdekli. Különféle katalógusokban, magazinokban jelent meg, pl. ilyen a Girlfriend. Jövőbeli tervei között van, hogy beszeretné fejezni az iskolát, és még több filmben és sorozatban szerepelni.

A Packed to the Rafters c. sorozatban Lexi-ként tűnt fel. 2010-ben eddig úgy néz ki főszereplőként fog játszani a Tomorrow, When the War Began c. filmben.

Filmmográfia:
Tomorrow, When the War Began (2010) Fiona Maxwell
H2O: Just Add Water (74 episodes, 2006-2010) Cleo Sertori
Packed to the Rafters (2 episode, 2009) Lexi

Kedvenc:
- Sportja: tenisz
- Albuma: Mickey Avalon
- Könyve: Catcher in the Ray,
- Filmje(i): Garden State - Blue Lagoon

Autogramcíme:
Phoebe Tonkin
c/o Marquee Management
Paddington, 2021
NS
Australia

Phoebe Tonkin
H2O: Just Add Water Pty Ltd"
Production Area 8, Warner Roadshow Studios
Pacific Motorway, Oxenford QLD 4210
Australia